Program ajánlataink

Bükki csillagda

A Bükki Csillagda hazánkban egyedülálló lehetőségeket biztosít a csillagászati megfigyelések számára. Az épület tengerszint felett 635 méter magasságon helyezkedik el, így sokkal tisztább és élesebb képet mutatnak a csillagok, mintha az Alföldről néznénk őket. Télen sok esetben megüli a Kárpát-medencét a ködpárna, ekkor Répáshuta térségében szikrázó napsütés fogadja a látogatót.

Planetárium, VR élmény,  páratlan meteoritgyűjtemény, bolygótúra tanösvény, valamint  a kupolában egy különleges naptávcső is helyet kapott, melynek használatával biztonságosan meg tudjuk figyelni központi csillagunkat. A Lunt-típusú hidrogén-alfa naptávcső 10 cm szabad átmérővel bír, és segítségével napfoltokat, napkitöréseket is szemügyre tudunk venni oly módon, ahogy szabad szemmel sosem láthatnánk.

Lillafüredi túra

A festői szépségű Lillafüred a Bükk keleti szélén, Hollóstetőről 6 km-re a Garadna és a Szinva völgyének találkozásánál, a Hámori-tó partján, fenséges bükkerdőkkel koszorúzott, vadregényes katlanban fekszik. A romantikus, idilli hangulatot számos látnivaló fokozza.

bükkszentkereszt

A Délkeleti-Bükk szépséges helyszíneire látogatunk el kirándulásunkon kényelmes terepen és többnyire széles utakon. Az ország egyik legmagasabban fekvő települése, Bükkszentkereszt számos szolgáltatásával és látnivalóival önmagában is érdemes az időtöltésre, azonban mélyebben tárul fel a helyiek és a természet több évszázados kapcsolata, ha végigjárjuk ezt a kört a falu körül.

nagymező

Nagymező hazai viszonylatban egyedülállóan 900 méter feletti magasságban terül el. A töbrökkel, magashegyi bükkösökkel, hegyi rétekkel gazdagított felszín a természetjárók paradicsoma. A fennsík peremhelyzetű köveiről csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre.

Szilvásvárad és környéke

A Bükk nyugati kapujaként is emlegetett település népszerű turista-célpont. A vadregényes Szalajka-völgy gyalog és kisvasúttal is könnyen bejárható. A völgyben ma már sajnos nem működnek a pisztrángtelepek, de találunk lovardát, kisebb vadasparkot, tanösvényt, erdei múzeumot és a tetején vízesést. A kisvasút végállomástól fentebb pedig ott az ősember barlang.

a Sugaró vadaskertjében

A Bükk-fennsík Bánkúttól és a Nagy-mezőtől keletre eső fele nem büszkélkedhet délceg sziklabércekkel, karrmezőkkel vagy kiterjedt kaszálórétekkel, és tetőpontjai is 900 méter alatt maradnak. Bár a mélyben igen jelentős karsztvilág rejlik (pl. Létrási-vizesbarlang, Szent István-lápai-barlang stb.), a felszín szelíd formakincsű, ennélfogva kevésbé látványos, mint tág környezete. Amiért mégis érdemes meglátogatni, az a könnyen járható, kellemes terep, illetve az alig háborgatott erdőség, melyben a nagyragadozók is tanyát vertek.

Látókövek körtúrája a Bükk-fennsík peremén

A Bükk nagy klasszikusa ez a Három-kövön át Tar-kőre, a hegység legmagasabb természetes kilátópontjára vezető túra. Egész évben sok kiránduló keresi fel a remek kilátópontot, ahogy az Országos Kéktúra útvonala is érinti – nem véletlenül. A Tar-kőről végig belátjuk a fennsík déli leszakadását, a Déli-Bükk völgyeinek és csúcsainak nagy részét, Egert és a Mátrát, de még a Tokaji-hegy is kivehető jó időben. Kitérőt tehetünk a száz éve érintetlen Őserdőhöz, a bükki rengeteg szívéhez, majd visszafelé a Török úton egy különleges lejtőpihenőn, a leszakadó fennsíkperem meredek oldalának egy hosszanti, vízszintes párkányán oldalazunk az idilli, öreg erdőben. Az útvonal látványban és hangulatban a legszebb bükki túrák egyike.

A Hór-völgyön át a Bükkaljára

Kellemes terepen vándorlunk Hollóstetőről Cserépfalu széléig a régi közlekedési folyosónak számító Hór-völgyben. Útközben karsztjelenségeket, szép erdőket, egy 18. századi üveghuta-telep maradványait, az oszlai tájházat és a neandervölgyi ősember egykori lakóhelyét, a Suba-lyuk barlangot is megtekintjük. Túránk vége a völgy kijáratába épült Bükk Déli Kapu Látogatóközpont modern épülete, ahol érdekes kiállítások által ismerkedhetünk a Bükkalja speciális kőkultúrájával és a Suba-lyuk múltjával. A helyszínen egyéb programokra és étkezésre is van lehetőség.

Libegőpark

2016-ban megnyitotta kapuit Miskolc új látványossága, a Lillafüredi Libegő. A festői Szinva patak völgyében, a Jávorhegy lábánál kialakított alsó állomástól egy több, mint ezer méteres pálya vezet a Fehérkő mellett elterülő Jávorhegyi rétre. A 303 méteres tengerszint feletti magasságból induló felvonón egyszerre akár 180 fő gyönyörködhet a táj szépségében a negyed órás, közel 1100 méteres út során.

Túra-útvonalak

Szívből ajánljuk a termeszetjaro.hu weboldalt, fantasztikus túraleírásaik vannak, csodálatos képekkel illusztrálva! Mi is gyakran látogatjuk a őket.

F.A.Q.

Gyakran ismételt kérdések

A kijelölt tűzrakó helyeken igen, amennyiben a régióban nem rendeltek el „tilalmat”. Kérem érdeklődjön minden esetben munkatársunknál.

A házak komfort nélküliek, ami azt jelenti, hogy mosdó, fürdő használata egy külső egységben biztosított.

A házakban nem található TV készülék, sem kiépített csatlakozás. Amennyiben szeretne TV-ét nézni, kérem biztosítsa magának a szükséges feltételek.

A faházakhoz biztosítunk ágyneműt. Egyéb esetben kérem keresse meg munkatársunkat.

A Campingünk kutyabarát, nyugodtan hozza négylábúját. Viszont megkérjük, hogy a kemping területén minden esetben használjon pórázt.

A camping jelentős kiterjedése miatt (2 ha) nem szükséges előzetesen sátorhelyet foglalnia, hiszen mindig rendelkezésre áll sátorhely.

Partnereink

vendégeink mondták

Eredetileg 3 éjszakát terveztünk de 4 éjjel maradtunk. Nagyon jól éreztük magunkat. Tiszta, szép nyugodt hely. A 1.5 éves kislányom is imádta. Jövőre is visszamegyünk. Köszönünk mindent

Noémi

Gyönyörű környezet, friss levegő, kedves házigazdák.. És nincs szúnyog.

Jó hátizsákos turistáknak

Rita

Bátran ajánlom mindenkinek!!
Gyönyörű környezet, közvetlen barátságos tulajdonosok!
Elvileg egy éjszakát állt szándékunkban ott tölteni, de kettő lett belőle! 
Mindenképpen visszamegyünk!

Edit

Igaz csak éjszaka volt, de gyönyörű környezetben, a vendéglátó is nagyon kedves! Egy negatívum a kislányom részéről: nem hozhatta haza Daisyt, a kutyát tehát mennünk kell még! Másnak is ezt ajánlom!!!

Merci

Gyönyörű hely, családias hangulat, esténként tábortűz….
El kell jönni megnézni, megtapasztalni..

Erzsébet

Piękne miejsce, gospodarze bardzo mili.

Arek

A szállás mesés helyen van, az erdő közepén, de csak pár percre a buszmegállótól. Az állatsereglet bűbájos, főleg Egyes, Kettes, a cicakutyák, meg Daisy, de van két páva is(!). Györgyi, Józsi, meg Dia hihetetlen jófejek; rengeteget nevettünk. A hangulat családias. Több emberrel is összebarátkoztunk. Szerintem 10-es!:)

Ágnes

Imádni való ez a hely! Köszönjük!

Zsuzsanna

PolandGermanEnglishHungary